Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е пътувал до Киев за десети път

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е пътувал до Киев за десети път
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Шефът на ЦРУ тайно в Киев

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е пътувал до Киев за десети път в границите на две години на фона на проблемите в Конгреса с одобряването на помощта, научи NYT, цитира Българска телеграфна агенция и нюз.бг.

Източниците настояват, че чиновници на украинското разузнаване са правили паралели с изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан.

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс тайно е посетил Украйна на 15 февруари, с цел да " успокои " водачите на страната на фона на проблемите с договарянето на ново американско финансиране. Ню Йорк Таймс (NYT) написа за това, като се базира на свои източници.

" В продължение на доста години демонстрирахме явен ангажимент към Украйна и това посещаване беше още един мощен сигнал, че задължението на Съединени американски щати ще продължи ", изяснява източник от разузнаването.

Според вестника това е десетото посещаване на Бърнс в Украйна в границите на две години.

Украинските разузнавачи питали американските си колеги дали Централно разузнавателно управление на САЩ ще ги изостави, в случай че се провалят. " Това се случи преди в Афганистан, а в този момент ще се случи и в Украйна ", изразил опасения почитан украински офицер.

Както отбелязва изданието, преди Русия да стартира военната си интервенция, по гледище на Бърнс малка група офицери от Централно разузнавателно управление на САЩ не се евакуирала заедно с останалите разузнавачи и дипломати, а се реалокира в хотелски комплекс в Западна Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР